Posted on

Diamond Oil Active, de eerste 1K olie die werkt als een 2K

Diamond Oil Active

de eerste 1K olie die werkt als een 2K. Ideaal voor mensen die hun houten vloeren graag oliën met de allerbeste olie.

WOCA Denmark heeft een revolutionair 1K-olie ontwikkeld. Hout beschermem met de sterkte en duurzaamheid van een 2K-olie. Het is een pure, isocyanaatvrije olie die afval vermindert. Diamond Oil active heeft geen potlife en veel sneller droogt dan andere 1K-oliën. De gebruikte technologie heet Hyper Cross Linking. Deze baanbrekende technologie zorgt ervoor dat de oliemoleculen miljarden extra bindingen kunnen vormen, waardoor een strakkere en duurzamere verbinding met het hout ontstaat. Het resultaat is een extreem sterk en waterafstotend oppervlak dat gemakkelijk te reinigen is.

Diamond Oil Active

Olie is de perfecte oplossing om de natuurlijke glans en het gevoel van hout te verbeteren. Consumenten houden van de look & feel van echt hout, maar zijn bang dat olielakken niet bestand zijn tegen de dagelijkse test van het echte leven. Diamond Oil Active is ontwikkeld om de maximale duurzaamheid te bieden die bestand is tegen de dagelijkse stress en het hout te beschermen tegen schade door morsen, vlekken, krassen, vuil en gevaren op een manier die onze concurrentie niet kan.

Diamond Oil Active werd ontworpen met de vloerlegger in het achterhoofd. Het is gemakkelijk aan te brengen, droogt snel. Een mooie afwerking kan in slechts één toepassing worden bereikt. Diamond Oil Active bevat geen isocyanaten die de gezondheid van de gebruiker of iemand anders in het gebouw in gevaar kan brengen. Kies vandaag voor Diamond Oil Active.

Diamond Oil Active wordt geleverd in 250ml, 1 L en 2 L en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en op voorraad bij ons !

meer info over Diamond Oil Active >>

Posted on

Alphacryl Morpha : de ideale binnenmuurverf bij uitstek

ALPHACRYL MORPHA:
DE IDEALE BINNENMUURVERF BIJ UITSTEK
ZE VOLDOET AAN DE BELANGRIJKSTE VEREISTEN OF EIGENSCHAPPEN VAN DE IDEALE MUURVERF
Alphacryl Morpha is een afwasbare, matte en isolerende binnenmuurverf op
basis van een waterverdunbare acrylaatdispersie. De verf is niet poreus,
spanningsarm, geurarm en makkelijk verwerkbaar. Ze kent een snelle droging, een
mooie vloei en is totaal niet onderhevig aan vergeling. Alphacryl Morpha is m.a.w. dé ideale binnenmuurverf.

VERWERKBAARHEID
Gulden middenweg
De verwerkbaarheid of het applicatiegemak is een van de belangrijkste parameters waarop is ingezet bij de ontwikkeling van het product Alphacryl Morpha en het overeenkomende product met iets hogere glansgraad (zijdemat of fluweelachtig) Alphacryl Perlino. Bij het aanbrengen van verf is het namelijk de kunst om de verf met zo weinig mogelijk moeite homogeen en egaal verdeeld te krijgen zodat er over het te schilderen oppervlak een uniforme laagdikte wordt aangebracht. De verf moet makkelijk opgenomen worden op de rol en op een uniforme manier weer afgegeven worden bij applicatie. Bij het aanbrengen van de verf met een rol mag er enerzijds niet te veel weerstand optreden en anderzijds mag het niet te vlot gaan omdat men anders het voorgeschreven rendement te gemakkelijk gaat overschrijden. Dat kan
leiden tot gevolgen als verminderde dekkracht, verminderde afwasbaarheid, etc.
Het is zoeken naar de gulden middenweg.

GLADDE AFWERKING
Binnen de muurverven kan men stellen dat Alphacryl Morpha een zeer goede vloei heeft waardoor een heel gladde afwerking bekomen kan worden. Men maakt daarvoor gebruik van een specifieke bindmiddeltechnologie onder de naam Acrylic Flow Technology. Dat wordt steeds aangegeven op de
verpakking en op de technische fiche.

PERFECTE GLANSGRAAD
De ideale binnenmuurverf dient een voldoende lage glansgraad te hebben zodat er geen gebreken in de ondergrond mee geaccentueerd worden. Bovendien is de huidige trend ook voldoende mat.
In het geval van Alphacryl Morpha is men er in geslaagd om een glansgraad van 1,7 gloss units te bekomen bij 60° en 1,5 gloss units bij scheerlicht of 85°, wat perfect voldoet aan de verwachtingen van de professionele schilder en zijn doelpubliek.

EÉNPOTSYSTEEM
Een eenpotsysteem is voor een binnenmuurverf zeker geen vereiste, maar indien dat wel het geval is, moet de verf over een bepaalde kwaliteit beschikken. Ze moet namelijk vlot met zichzelf overschilderbaar zijn, zonder aanleiding te geven tot aanzetten of overlappingen.
Alphacryl Morpha kan zonder enig probleem gebruikt worden als eenpotsysteem, zelfs op
grotere oppervlakken onderhevig aan scheerlicht.

LOKAAL BIJWERKEN
Het komt meer en meer voor dat er kort na de schilderwerken nog andere werken voorzien
zijn waardoor er kleine lokale beschadigingen kunnen optreden in het schilderwerk.
Alphacryl Morpha is dusdanig ingesteld dat het mogelijk is om lokale retouches of herstellingen uit te voeren. Uiteraard moet de schilder over enige achtergrond beschikken om te weten hoe dergelijke retouches best aangepakt worden. Zo mag bijvoorbeeld voor een kleine retouche in het midden van een muur met een borstel nooit met die borstel gewreven worden, maar moet er wel degelijk getamponneerd worden om het zelfde effect als een rol te bekomen.

VOLDOENDE LANGE OPEN TIJD
Geen risico hebben op aanzetten of overlapping is een absolute vereiste voor een binnenmuurverf die deel uitmaakt van het topassortiment. Het is belangrijk dat verf voldoende lang nat (en dus open) blijft zodat men tegen elkaar liggende vlakken zonder enig probleem in elkaar kan verwerken zonder
aanzetten.
Een groot voordeel van de Alphacryl Morpha is dat ze nagenoeg geen water absorbeert van de volgende
laag. Daardoor kent de verf een voldoende lange open tijd en is er dus een minimum aan risico op
aanzetten voor de volgende lagen.

AFWASBAARHEID
De afwasbaarheid of natte schrobvastheid is nauw verwant aan andere eigenschappen zoals het risico op aanzetten, het eenpotsysteem, de voldoende strakke vloei, de glansgraad, etc. Een hoogkwalitatieve binnenmuurverf dient te voldoen aan een natte schrobvastheid klasse 1 volgens DIN EN 13300.  Alphacryl Morpha heeft dan ook een klasse 1 natte schrobvastheid volgens DIN EN 13300. Vaak krijgen we van klanten de vraag naar een verf die wel degelijk vlot onderhoudbaar of afwasbaar is en dus vlot
gereinigd kan worden. Daarbij mag muurverf niet te lijf gegaan worden met vezeldoekjes of specifieke anionische detergenten die de verffilm kunnen aantasten. Een muurverf moet altijd eerst voldoende lang doorharden (minstens een week en bij voorkeur 28 dagen) alvorens wastesten uitgevoerd kunnen worden.  Men gebruikt daarbij best een zacht materiaal, zoals een spons, in combinatie met een
niet agressief reinigingsmiddel.

OPGLANZEN
Alphacryl Morpha kan tegen een stootje. De verf is beduidend minder onderhevig aan opglanzen dan andere concurrerende producten die ook tot de hoogwaardige binnenmuurverven behoren.

ISOLEREN
Wateroplosbare vlekken
Bij de ontwikkeling van Alphacryl Morpha is er gekozen voor een bindmiddel dat voldoende hard wordt
waardoor het mogelijk is om wateroplosbare vlekken zoals nicotine, vochtkringen, potlood, bepaalde stiften, etc. te isoleren. Voor het isoleren van wateroplosbare vlekken met een watergedragen verf raden we altijd een tussentijd van, bij voorkeur, 24 uur aan.

Posted on

gezond binnenklimaat

Ventileren en verluchten zijn een absolute noodzaak voor een gezond binnenklimaat, zeker nu we onze woningen steeds grondiger isoleren en luchtdicht maken. Mechanische of natuurlijke ventilatie biedt hier een goede oplossing maar garandeert niet altijd een 100% gezonde binnenlucht. Wat kunnen we dan nog meer doen?

Laat de muren de lucht zuiveren
Klimaatactivisten hameren dag na dag op de noodzaak om maatregelen te treffen om ons klimaat te redden. Het gaat daarbij steevast over het buitenklimaat, terwijl de leefomstandigheden binnenshuis al te vaak over het hoofd worden gezien. De doorsnee mens leeft nochtans 80% tot 90% van de tijd binnenshuis en dat gebeurt lang niet altijd in de beste omstandigheden. Hoe kunnen we ook daar iets aan doen?

Maar ook wij zijn bezorgd om het klimaat en moeten bekijken hoe wij met onze producten iets kunnen doen aan het klimaat? En dan vooral aan het binnenklimaat, want dat wordt vaak over het hoofd gezien, terwijl de doorsnee mens wel 85% van zijn of haar tijd binnenshuis doorbrengt.

En precies daar worden wij dagelijks geconfronteerd met schadelijke stoffen.

FORMALDEHYDE
De meest voorkomende en schadelijkste vluchtige organische stoffen (VOS) in de binnenlucht is formaldehyde, een stof met een laag moleculair gewicht die bij kamertemperatuur in gasvorm vrijkomt. En dat kan zeer nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid.
De meest voorkomende symptomen zijn een geïrriteerde neus en/of keel, geprikkelde oogslijmvliezen, hoofdpijn en/of bindvliesontstekingen. Kinderen zijn extra gevoelig voor formaldehyde.

Hoewel formaldehyde als bestanddeel van consumptieproducten sinds 1/1/2015 geleidelijk aan van de markt wordt gehaald, is het nog niet mogelijk om het volledig uit het dagelijkse leven te weren. Het is dan ook de bedoeling om de concentratie ervan in de lucht terug te brengen tot een niveau zonder risico en de emissiebronnen binnenshuis te beperken door producten en materialen te kiezen die zo weinig mogelijk formaldehyde uitstoten.

Hoogwaardige watergedragen supermatte binnenmuurverf op basis van biogebaseerde 100% Decovery bindmiddel met Air Purifying Technology. Sigma Air Pure is een innovatieve biobased muurverf met een luchtzuiverende werking. De verf laat zich makkelijk verwerken en geeft een supermat eindresultaat. Naast dit esthetische effect draagt Sigma Air Pure bij aan een beter binnenklimaat. De verf haalt namelijk tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht2 en levert daarmee een positieve bijdrage aan de woon- en leefomgeving van bewoners.

Posted on

plinten inzetten als decoratief element

De mogelijkheden van overzetplinten, flexibele plinten en multifunctionele plinten
Plinten zijn functioneel en tevens een uitstekende manier om de ruimte een persoonlijke toets te geven. Geverfd in dezelfde kleur als de wand, maakt een weldoordacht design de kamer groter. Overzetplinten maskeren zonder breekwerk een bestaande plint en verbergen in één moeite desgewenst de bedrading. Flexibele exemplaren zijn praktisch bij holle of bolle muren, én een partner in crime bij de restauratie van oudere panden met hoekjes en kantjes. Multifunctionele plinten zijn aan de boven- en onderkant dicht en worden ook ingezet als deur- en kroonlijst, lambrisering en muurkader. De ideale manier om al uw creativiteit bot te vieren.

DE ROL VAN PLINTEN
In de eerste plaats werkt een plint de overgang van muur naar vloer af. Daarnaast dient het als bescherming voor de onderkant van de wand. Maar een plint heeft ook een esthetische functie, want de afmetingen hebben een grote invloed op het ruimtegevoel.

SOORTEN PLINTEN
Er zijn heel wat verschillende plinten op de markt, meer bepaald overzetplinten, flexibele plinten en plinten die kunnen worden gebruikt als decoratief element. Elke soort heeft een specifieke functie: overzetplinten zijn populair omdat er geen kap- en breekwerk aan te pas moet komen, met flexibele en decoratieve plinten zijn er veel creatieve mogelijkheden.

Posted on

verven of eerst behangen met vlies?

Ben je binnenkort van plan om je muren te schilderen en heb je last van krimpscheurtjes en geen egaal pleisterwerk.

 

muur inlijmen en achteraf het behang in het lijmbed aandrukken

Uitplamuren een optie?

Als je de muren uitplamuurt, dan kan het zijn dat de krimpscheuren nog door het plamuurwerk heen breken.

voordeel Vliesbehang :
Vliesbehang daarentegen geeft zo’n strak egaal resultaat, stootvast is én het kan de meeste krimpscheuren in de muren opvangen waardoor ze niet zichtbaar worden.

Variovlies V 150 pro: een sterk alternatief voor muren uit te plamuren

Is het vliesbehang eenmaal op de muur aangebracht, dan is het heel sterk, brandveilig en ook goed overschilderbaar.
Zo krijg je hiermee dus hetzelfde effect alsof de muren zijn uitgeplamuurd. Heb je minder risico op zichtbare krimpscheuren. Overigens kun je over
vliesbehang gewoon heen behangen zodat je toch het gewenste behang op de muur hebt.

Variovlies V 150 pro
Variovlies V 150 pro

Prijsverschil tussen behangen en uitplamuren

Behangen met vlies is in arbeidstijd een pak goedkoper. Geniet nu van onze palletprijzenactie van Variovlies V 150 pro (1m * 25m)           En   uiteindelijk kies je voor stootvaste muren.

Makkelijk te over schilderen met de afschrobbare verf paracem deco ultra of de afwasbare verf sigmacryl decor mat.

Posted on

Sigma Perfect. Geen strepen.

Zorgeloos een perfect en egaal eindresultaat, zelfs tijdens de meest uitdagende projecten. Sigma Perfect
is dé matte muurverf met Smooth Layer Technology. Gerolde banen en aanzetten vloeien in elkaar over.
Na droging zijn de gerolde banen onzichtbaar, zelfs bij veel lichtinval. Nadien iets bijwerken? Geen probleem.

DE KENMERKEN VAN SIGMA PERFECT
• Perfect egaal mat eindresultaat dankzij de Smooth Layer Technology
• Geen baanvorming en aanzetvrij verwerkbaar
• Zeer goed bij te werken
• Geurarm
• Inzetbaar als grond- en afwerkingslaag
• Schrobklasse 1 volgens EN 13300

Posted on

Krijtbordverf of Krijtbord behangpapier

Naast ons magneetvlies vind je nu ook krijtbord behang in ons assortiment !

De muren makkelijk inlijmen en het krijtbord behangvlies in het lijmbad aandrukken.

Behang waar je op kunt schrijven met krijt. Handig, mooi maar vooral super leuk!

Kinderen zijn er dol op. De gekste tekeningen maken over een volledige muur en hun creativiteit de vrije loop laten, wat willen kinderen nog meer?
Maar niet alleen voor kinderen en tieners is dit behang interessant. Ook volwassenen zijn zeer enthousiast: boodschappenlijstjes, belangrijke afspraken of een lieve boodschap kun je zo heel eenvoudig en duidelijk achterlaten op de muur.

Al deze tekeningen zijn super gemakkelijk te verwijderen met een vochtig doekje. Zo bent je meteen weer klaar voor een nieuw kunstwerk.

Dit krijtbord behang is mat zwart en wordt verkocht per rol van 5,2 meter lang op 0,53 meter breed.
Deze uitvoering is volledig effen zwart maar er is ook een andere geruiten variant.  nu tijdelijke actie €24.5 /rol met gratis een doosje krijtjes

Posted on

Welke ondergronden kan ik tegenkomen?


Als professional werkt u dagelijks met verschillende ondergronden. Iedere ondergrond heeft eigen kenmerken en dient dus ook op een andere manier behandeld te worden. Onderstaand hebben we een aantal veelvoorkomende weergegeven met aanwijzingen en tips.

Glas
Wanneer glas wordt afgeplakt is er vaak sprake van uv-straling. Daarom adviseren wij om altijd een uv-bestendige tape te gebruiken, ook wanneer het gaat om binnenruiten. Ook is het van belang om te kijken naar het soort glas. Wanneer het glas voorzien is van een speciale coating raden wij aan om de aanwijzingen van de glasfabrikant op te volgen.

Metaal
Er zijn verschillende soorten metaal zoals zink, koper en lood die gevoelig kunnen zijn. We adviseren daarom om de tape zo kort mogelijk in te zetten. Metaal is namelijk onderhevig aan natuurlijke oxidatie. Wanneer een gedeelte van dit metaal wordt afgeplakt, wordt dit proces vertraagd. Hierdoor is het mogelijk dat er een optisch verschil optreedt na verwijdering van de tape.

Natuursteen
Natuursteen is erg lastige ondergrond om af te plakken. Al na korte tijd kan er kleurverschil ontstaan om het afgeplakte gedeelte wordt afgesloten van de buitenlucht. We adviseren dan ook om het afplakken van natuursteen zoveel mogelijk te voorkomen en een alternatief niet klevend en ademend maskeerproduct te gebruiken zoals een luchtdoorlatend vlies. Is afplakken onoverkomelijk? Kies dan voor een tape met een lage kleefkracht zoals Deltec Maskeertape Purple en voer te allen tijde een test uit op een onopvallende plek.

Hout
Bij het afplakken van hout is het van belang om te kijken naar de staat van het hout en de eventuele staat van de coating die is gebruikt. Door onvoldoende sterkte van het hout of slecht hechtende coating/verf kan schade ontstaan wanneer de tape wordt verwijderd. Daarom adviseren we altijd om eerst de ‘kleeftest’ uit het zicht te doen voordat de tape in totaliteit wordt ingezet. Wanneer het blijkt dat de ondergrond niet geschikt is voor de gebruikte tape of wanneer u hierover twijfelt raden we aan om een minder hechtende tape te gebruiken zoals de Deltec Maskeertape Purple.

Ruwe ondergronden
Bij het afplakken van ruwe ondergronden zoals stucwerk dient een tape gebruikt te worden met een hogere kleefkracht. De kleeflaag heeft namelijk met een ruwere ondergrond minder hechtingsoppervlakte waardoor een hogere kleefkracht wordt geadviseerd zoals de Deltec Maskeertape Extreme of Deltec Maskeertape Pro.

Wandbekleding of behang
Wandbekleding of behang is een zeer gevoelige ondergrond. Het afplakken van dit materiaal kan dan ook beschadigingen veroorzaken bij het verwijderen van de tape. Daarom adviseren we om een tape te gebruiken met een mindere kleefkracht zoals de Deltec Maskeertape Purple.

Tip van Verfverkoop(shop)!
Verwijder tape in een gelijkmatig tempo (niet te snel) en onder een hoek van ongeveer 45 graden om beschadigingen aan de ondergrond te voorkomen en een strakke lakrand te creëren.

Meer tips of advies nodig? Neem contact op met één van onze specialisten!

Posted on

SIGMA Air Pure , de biobased muurverf die de binnenlucht zuivert

NIEUW PRODUCT!!  SIGMA Air Pure

Wist u dat binnenlucht tot 10 keer meer vervuild is dan buitenlucht? En dat we steeds meer tijd binnenhuis doorbrengen? Hoogwaardige watergedragen supermatte binnenmuurverf op basis van biogebaseerde 100% Decovery bindmiddel met Air Purifying Technology.

Daarom is er SIGMA Air Pure. De biobased muurverf die de binnenlucht zuivert.

– We brengen gemiddeld 90% van onze tijd binnen door, in huis en op het werk.

– Binnenlucht is  10 keer meer vervuild dan buitenlucht. Formaldehyde draagt hier flink aan bij.

-Door innovatie helpen we het binnenklimaat te verbeteren en dragen we bij aan een duurzame wereld.

ook in onze webshop te bestellen en aan huis geleverd

 

Posted on

Overzetplinten, ideaal bij interieurs waar oude plinten moeilijk of niet weg te halen zijn.

Ideaal bij interieurs waar oude plinten moeilijk of niet weg te halen zijn.

infoflyer overzetplint_wallstyl_CF1

De overzetplint is daarnaast ook handig om op een decoratieve manier, electriciteitskabels te verstoppen.

3 modellen :
1.overzetplint NMC CF1

2.overzetplint NMC CF2

3.overzetplint NMC CF3